Seuratalon käyttöohje

Seuratalon käyttöohje 2022

Ohjeita seuratalon käyttäjille

 
Alkoholijuomat Alkoholijuomia saa tarjota talossa kohtuudella. Tarjoilua varten tulee asiakkaan tehdä poliisille alkoholilain 59§ edellyttämä ilmoitus.
Astiat Nuorisoseuran astiat ja valmistusvälineet kuuluvat vuokrahintaan.

Jos tarvitsette enemmän astioita, niin voitte vuokrata eri korvauksesta maaseutuseuran astiastoa (vihreä pilkku, ruokailuvälineissä M-kirjain). Maaseutuseuran astiaston vuokraaja Mia Pråhl, 0400 424559

Edellytämme, että kaikki astiat ovat käytön jälkeen tiskattuina ja kuivattuina kaapeissaan tai laatikoissaan. Rikkoutuneista astioista on tehtävä ilmoitus talon vuokraajalle ja sovittava korvaus.

Avaimet Asiakas voi saada käyttöönsä seuratalon avaimen (läpsyn) kuittausta vastaan tai ovikoodin vuokra-ajaksi. Kadonneesta avaimesta perimme 50 euroa / kpl. Avain luovutetaan asiakkaalle vuokra-ajan alkaessa ja ne palautetaan talon vuokraajalle loppukatselmuksen yhteydessä.
Ensiapu Ensiapulaukku- ja tarvikkeita on ravintolan tiskin laatikossa.

Seuratalolla ei ole puhelinta. Yleinen hätänumero 112.

Ilmoitus yleisötilaisuudesta Jos tilaisuus on kaikille avoin, tulee sen järjestäjän ottaa yhteyttä Itä-Uudenmaan poliisiin mahdollisen luvan hankkimiseksi. Tällaisissa tilaisuuksissa on oltava myös kokoontumislain mukainen määrä järjestyksenvalvojia. Lupa on maksullinen. Tarkempia ohjeita: www.poliisi.fi.

Tilaisuuden järjestäjän huolehdittava mahdollisista Teosto- ja Gramex-korvauksista.

 

Jatkoaika Vuokra-aika seuratalossa päättyy viimeistään kello 01.00 yöllä. Vuokra-aikaan tulee sisällyttää myös tilojen siivous sovitulla tavalla (kts. kohdasta Siivous). Käytännössä tämä merkitsee sitä, että itse juhlan tulee päättyä viimeistään kello 24.00, jolloin vieraille jää kohtelias yksi tunti aikaa poistua.
Keittiö Keittiössä on normaalit ruoanvalmistusvälineet ja laitteet: kiertoilmaliesi, sähköuuni, jääkaappipakastin ja 2 jääkaappia, mikroaaltouuni ja kahvinkeitin.

Puuliettä ja leivinuunia ei saa käyttää.

Kynttilät

 

Pöydissä saa polttaa tuikkukynttilöitä palamattomalla alustalla. Pitkien esim. pullon suuhun työnnettyjen kynttilöiden käyttö vieraspöydissä on ehdottomasti kielletty. Katetussa noutopöydässä voi olla koristeena suurempikin kynttelikkö.

Seuratalossa on noudatettava erityistä varovaisuutta avotulen käsittelyssä. Jauhesammutin löytyy eteisestä, näyttämöltä ja ravintolasta. Keittiössä on sammutuspeite.

Lämmitys Salissa on öljyllä toimiva ilmalämmitys, jonka termostaatti on salin pääoven vieressä. Ravintolassa, eteisessä, kerhohuoneessa ja kellarissa on sähkölämmitys. Salin ja ravintolan ovet on pidettävä talvella suljettuina, jotta lämmitys toimisi oikein.

Lämpöpattereita ja termostaatteja säätää alle talon peruslämmön + 12º C

Ilmalämpöpumppua ei saa käyttää talon viilennykseen.

Poistuminen Talolta poistuttaessa on tarkistettava, että ikkunat, ovet ja vesihanat suljettu sekä lieden levyt ja kaikki valot sammutettu.
Pysäköinti Seuratalon pihalle mahtuu pysäköimään n. 40 henkilöautoa.
Pöytäliinat Pöytäliinat tulee palauttaa pestyinä ja mankeloituna tai suoritettava pesulakorvaus.
Sauna ja kuntosali Saunan ja kuntosalin käytöstä peritään erillinen korvaus.
 
Siivous

 

Seuratalolla on vuokrauksen jälkeen oltava vähintään sama siisteys ja järjestys kuin tilaisuuden alkaessa. Siivouskomero on miesten WC:ssä.

Loppusiivouksessa asiakkaan tulee järjestää kalusteet takaisin varastoihin ja palauttaa muut takaisin alkuperäiseen järjestykseen. Keittiön tasojen ja jääkaappien tulee olla puhdistettuja ja roskat on kuljetettava ulos jätesäiliöön.

Kaluston järjestäminen on hyvä suunnitella niin, että ne henkilöt, jotka olivat järjestämässä pöytiä ja tuoleja juhlaa varten, ovat myös palauttamassa niitä takaisin alkuperäisille paikoilleen

Sähkön käyttö Vuokra kattaa vain seuratalon sisällä käytetyn, talon normaalipistokkeista johdetun sähkön (230 V).  Voimavirran käytöstä ja sähkön johtamisesta seuratalon ulkopuolelle peritään eri korvaus tapauskohtaisesti. Varasulakkeita löytyy eteisestä sähköpääkeskuksen vierestä.

 

 

Tanssiliukasteet Salin lattialle voi levittää tanssiliukastetta tai kahvijauhetta, mutta lattia pitää imuroida ja pestä huolellisesti käytön jälkeen, koska salia käytetään myös liikuntatilana.
Telttakatokset Seuratalon pihalle voi tarvittaessa kesäaikana pystyttää kevyen telttakatoksen. Katos on purettava tilaisuuden päätyttyä.
Turvallisuus Yleisötilaisuuksissa pitää järjestäjien huolehtia läsnäolijoiden turvallisuudesta. Salin parveke ei ole yleisökäytössä eikä sinne saa päästää lapsia putoamisvaaran takia.

Seuratalon pihalla ja eteisessä on tallentava kameravalvonta.

Tupakointi

 

Tupakointi on sallittu ainoastaan piha-alueella. Tuhkakuppeihin ei saa laittaa roskia, jotka voivat syttyä.

Seuratalon sisällä tupakointi on ehdottomasti kielletty. Tämä kielto koskee myös huoltorakennusta.

Ulkotulet,

pyrotekniikka ja ilotulitukset

Etupihalle voi sytyttää metalliastioissa olevia ulkotulia (ns. roihuja). Tulia ei kuitenkaan saa sijoitella talon seinustalle eikä kuistin kaiteelle. Tilaisuuden päättyessä tulet on sammutettava ja korjattava pois seuraavana päivänä.

Jätkänkynttilöitä saa sijoittaa vain erikseen sovitulle paikoille. Kynttilöiden tuhkat on viimeistään seuraavana päivänä kuljetettava pois seuratalon alueelta.

Pyroteknisiä välineitä kuten savuja, räjähdetehosteita ja tulisuihkuja tms. ei saa käyttää seuratalon sisätiloissa.

Ilotulituksen järjestämiseen juhlan yhteydessä tarvitaan sekä viranomaisilta että nuorisoseuran johtokunnalta hyvissä ajoin hankittu lupa. Tällöinkin raketit tms. tulee suunnata talosta poispäin vaarattomaan suuntaan.

Varatiet Varapoistumistiet ovat naisten WC:n ovella, takaovella, kerhohuoneen ikkunalla sekä kuistin parvekkeella, jossa on ripustettavat hätätikkaat.
Vuokranmaksu Vuokra suoritetaan laskun eräpäivän mukaan nuorisoseuran tilille FI05 5013 1340 0035 75. Lasku annetaan asiakkaalle käteen silloin, kun tilaisuudesta laaditaan kirjallinen sopimus.
WC-paperit yms.

 

Kohtuullinen määrä käsipyyhkeitä ja WC-paperia sisältyy talon vuokraan. Keittiössä on jätesäkkejä loppusiivousta varten.