Seuratalon käyttöohje

Seuratalon_käyttöohje_2020

 JUORNAANKYLÄN NUORISOSEURA
Ohjeita seuratalon käyttäjille
 
 
 
Alkoholijuomat
Alkoholijuomia saa tarjota talossa kohtuudella. Tarjoilua varten tulee asiakkaan tehdä paikalliselle poliisiviranomaiselle alkoholilain 59§ edellyttämä ilmoitus. Ilmoituksia vastaanotetaan Porvoon poliisin lupakansliassa.
 
 
Astiat
Nuorisoseuran astiat (50 hengelle, merkkinä punainen pilkku) ja valmistusvälineet kuuluvat vuokrahintaan.
Jos tarvitsette enemmän astioita, niin voitte vuokrata eri korvauksesta maaseutuseuran astiastoa (vihreä pilkku, ruokailuvälineissä M-kirjain). Maaseutuseuran astiaston vuokraaja Kaarina Johansson, puh. 040 5233564.
Edellytämme, että kaikki astiat ovat käytön jälkeen tiskattuina ja kuivattuina kaapeissaan tai laatikoissaan. Rikkoutuneista astioista on tehtävä ilmoitus talon vuokraajalle ja sovittava korvaus.
 
 
Avaimet
Asiakas voi saada käyttönsä seuratalon avaimen vuokra-ajaksi. Kadonneesta avaimesta perimme 50 euroa / kpl. Avaimet luovutetaan asiakkaalle vuokra-ajan alkaessa ja ne palautetaan talon vuokraajalle loppukatselmuksen yhteydessä.
 
Ensiapu
 
Ensiapulaukku- ja tarvikkeita on ravintolan tiskin laatikossa.
Seuratalolla ei ole puhelinta. Yleinen hätänumero 112.
 
Ilmoitus yleisötilaisuudesta
Jos tilaisuus on kaikille avoin, tulee sen järjestäjän ottaa yhteyttä Itä-Uudenmaan poliisilaitokseen mahdollisen luvan hankkimiseksi. Tällaisissa tilaisuuksissa on oltava myös kokoontumislain mukainen määrä kortillisia järjestyksenvalvojia. Lupa on maksullinen. Tarkempia ohjeita: www.poliisi.fi.
Tilaisuuden järjestäjän huolehdittava mahdollisista Teosto- ja Gramex-korvauksista.
 
Jatkoaika
Vuokra-aika seuratalossa päättyy viimeistään kello 01.00 yöllä. Vuokra-aikaan tulee sisällyttää myös tilojen siivous sovitulla tavalla (kts. kohdasta Siivous). Käytännössä tämä merkitsee sitä, että itse juhlan tulee päättyä viimeistään kello 24.00, jolloin vieraille jää kohtelias yksi tunti aikaa poistua.
 
 
Keittiö
Keittiössä on normaalit ruoanvalmistusvälineet ja laitteet: kiertoilmaliesi, 3 kpl jää/viileäkaappeja sekä kahvinkeitin.
Kynttilät
Pöydissä saa polttaa tuikkukynttilöitä palamattomalla alustalla. Pitkien esim. pullon suuhun työnnettyjen kynttilöiden käyttö vieraspöydissä on ehdottomasti kielletty. Katetussa noutopöydässä voi olla koristeena suurempikin kynttelikkö.
Seuratalossa on noudatettava erityistä varovaisuutta avotulen käsittelyssä. Jauhesammutin löytyy eteisestä, näyttämöltä ja ravintolasta. Keittiössä on sammutuspeite.
Lämmitys
Salissa on öljyllä toimiva ilmalämmitys, jonka termostaatti on salin pääoven vieressä. Ravintolassa, eteisessä, kerhohuoneessa ja kellarissa on sähkölämmitys. Salin ja ravintolan ovet on pidettävä talvella suljettuina, jotta lämmitys toimisi oikein.
Lämpöpattereita ei saa sulkea eikä termostaatteja säätää alle talon peruslämmön + 12º C
Poistuminen
Talolta poistuttaessa on tarkistettava, että ikkunat, ovet ja vesihanat suljettu sekä lieden levyt ja kaikki valot sammutettu.
Pysäköinti
Seuratalon pihalle mahtuu pysäköimään n. 40 henkilöautoa.
Pöytäliinat
Pöytäliinat tulee palauttaa pestyinä ja mankeloituna tai suoritettava pesulakorvaus.
 
Sauna ja kuntosali
Saunan ja kuntosalin käytöstä peritään erillinen korvaus.
 
 
Siivous
Seuratalolla on vuokrauksen jälkeen oltava vähintään sama siisteys ja järjestys kuin tilaisuuden alkaessa.
Loppusiivouksessa asiakkaan tulee järjestää kalusteet takaisin varastoihin ja palauttaa muut takaisin alkuperäiseen järjestykseen. Keittiön tasojen ja jääkaappien tulee olla puhdistettuja ja roskat on kuljetettava ulos jätesäiliöön ja kierrätettävät jätteet läheiseen ekopisteeseen.
Kaluston järjestäminen on hyvä suunnitella niin, että ne henkilöt, jotka olivat järjestämässä pöytiä ja tuoleja juhlaa varten, ovat myös palauttamassa niitä takaisin alkuperäisille paikoilleen.
 
 
Sähkön käyttö
Vuokra kattaa vain seuratalon sisällä käytetyn, talon normaalipistokkeista johdetun sähkön (230 V).  Voimavirran käytöstä ja sähkön johtamisesta seuratalon ulkopuolelle peritään eri korvaus tapauskohtaisesti. Varasulakkeita löytyy eteisestä.
 
 
Tanssiliukasteet
Salin lattialle voi levittää tanssiliukastetta, mutta lattia pitää imuroida ja pestä huolellisesti käytön jälkeen, koska salia käytetään myös liikuntatilana.
 
 
 
Telttakatokset
Seuratalon pihalle voi tarvittaessa kesäaikana pystyttää kevyen telttakatoksen. Katos on purettava tilaisuuden päätyttyä.
Turvallisuus
Yleisötilaisuuksissa pitää järjestäjien huolehtia läsnäolijoiden turvallisuudesta. Salin parveke ei ole yleisökäytössä eikä sinne saa päästää lapsia putoamisvaaran takia.
 
Tupakointi
Tupakointi on sallittu ainoastaan piha-alueella. Tuhkakuppeja säilytetään tuulikaapissa, josta vuokraaja siirtää ne ulos ja tilaisuuden jälkeen sisälle varmistaen, että astioissa ei ole kytevää ainetta. Tuhkakuppeihin ei saa laittaa roskia, jotka voivat syttyä.
Seuratalon sisällä tupakointi on ehdottomasti kielletty. Tämä kielto koskee myös huoltorakennusta.
 
 
Ulkotulet,
pyrotekniikka ja
ilotulitukset
 
Etupihalle voi sytyttää metalliastioissa olevia ulkotulia (ns. roihuja). Tulia ei kuitenkaan saa sijoitella talon seinustalle eikä kuistin kaiteelle. Tilaisuuden päättyessä tulet on sammutettava ja korjattava pois seuraavana päivänä.
Jätkänkynttilöitä saa sijoittaa vain erikseen sovitulle paikoille. Kynttilöiden tuhkat on viimeistään seuraavana päivänä kuljetettava pois seuratalon alueelta.
Pyroteknisiä välineitä kuten savuja, räjähdetehosteita ja tulisuihkuja tms. ei saa käyttää seuratalon sisätiloissa.
Ilotulituksen järjestämiseen juhlan yhteydessä tarvitaan sekä viranomaisilta että nuorisoseuran johtokunnalta hyvissä ajoin hankittu lupa. Tällöinkin raketit tms. tulee suunnata talosta poispäin vaarattomaan suuntaan.
 
 
Varatiet
Varapoistumistiet ovat naisten WC:n ovella, takaovella sekä kuistin parvekkeella, jossa on ripustettavat hätätikkaat.
 
Vuokranmaksu
Vuokra suoritetaan laskun eräpäivän mukaan nuorisoseuran tilille FI05 5013 1340 0035 75. Lasku annetaan asiakkaalle käteen silloin, kun tilaisuudesta laaditaan kirjallinen sopimus.
 
 
WC-paperit yms.
Kohtuullinen määrä käsipyyhkeitä ja WC-paperia sisältyy talon vuokraan. Keittiössä on jätesäkkejä loppusiivousta varten.